Thursday, 31 May 2012

apam polka dot....


wau!bile tengok je apam ni terliur rasa..apam ini mengambil masa 30 minit untuk membuatnya.kek ini pelu dikukus sebelum makan..pergh.nanti bila aku balik kampung,aku nak suruh seseorang buat apam ni.rajah diatas apam polka dot di atas ialah APAM POLKA DOT PELANGI....Lapar rasa..bile nak makan rasa sayang pula.sapa yang teringin nak macam aku carilah resepi di . . . . .GOOGLE

Monday, 28 May 2012

jual beli *barang ladies*

assalammualaikum..
  perhati gambar diatas.ha ni la gelang yang mak aq jual.RM 20,RM 19,RM 10, dan ade yang mencecah rm 100.  harganya berpatutan but,budak budak kate mahal.sebenar nya mak aq jual mahal because ini kristal no 2.sapa nak beli bagi  tau aq melalui blog,facebook,twitter.facebook aq nama nur nabilah,twitter aq nurnabilah24.kalau boleh sapa yang nak beli ni komen dekat blog.barang barang ini di beli dari kl.senang kata barang barang ini made in kl.sapa yang tinggal berdekatan guar boleh beli diatas kedai emas guar.

Friday, 23 March 2012

balik kampung...

In the first semester break last year,aq n family balik kampung..kami bertolak jam 11.00 pagi.dalam perjalanan aq tidur.aq singgah ke persimpangan gunung semanggol.my father makan nasi ayam.my mother i dont no.my sisters eat nasi lemak.my brother mee kari.younger brother nasi putih berlauk ayam goreng,telur masin and kuah kari.aq sama macam younger brother cuma x der telur masin.pas2 mak aq beli bahulu ros..lepas habis makan aq n family  teruskan perjalanan.ayah aq ngantuk so ayah aq berhenti rehat di sungai perak.my sister gi toilet pas2 nampak kedai *cendol kuale*.kakak aq bagitau mak aq,pastu mak aq kasi duit suruh beli cendol.ayah aq memang suka cendol


   setibanya di rumah opah,aq pegi pasar beli macam macam. tu je nak citer.


actully,aq nak kata best gi umah opah tapi x dibelanjakan de orang belanja ice krim

Friday, 16 March 2012

rombongan....

Pada 10 mac yang lepas aq n friends gi rombongan ke perlis.bukan aq x pernah pergi tapi bila gi ngan kawan-kawan lagi best kan.x gi tu?hehee.first,aq gi muzium kayangan.best!!!waktu tu ada ramai abang n kakak yang aq x kenal.actully maybe mereka melawat juga macam kami.mereka dari PLKN.so bila dah masuk tu seorang abang bertanya dekat aq.

abang : dari sekolah mana?
me : dari SKHHD.
abang :ooo....kat mana tu?
me : Guar Chempedak.
abang : buat ape datang sini?
me : salah ke?
abang : x la cuma tanya....jangan la garang sangat...
me :sorry..kalau aq garang pun apa kau kisah??
abang : apa apa je lah..kenal x abg ni? dia berasal dari yan.
me :x(malas nak layan banyak soalan. seperti lagu najwa latif *banyak persoalan  yang berada di minda.banyak tanda tanya dan juga kata kerja.*) 


moral of the story perlukah kita cakap dengan orang yang x kenal? x.

it's ok.lepas tu kita orang gi pula Gua Kelam.gua number 2 terbesar.pas2 kita orang kena beratur sebelum memasukinya.lepas2 cikgu kata beratur di dalam.apelagi aq bergegas lari ke dalam for berbaris di depan sekali.aq melihat keindahan alam semula jadi.ada kristal.lepas tu kami mandi manda di situ.best tapi aq masih takut untuk mandi kerana takut ada lintah.memang terbaik.

lepas dah mandi ape semua kite orang pergi padang besar .shopping sakan aq best gler sampai x ingat dunia..

tu je..bye assalammualaikum.!

Wednesday, 29 February 2012

folow

Folow itu pengikut.jadi la pengikut saya..jika anda follow saya,saya follow blog anda.(jika ada) pleast jadi folower aku.kalau tak aq menangis

Monday, 27 February 2012

Hidup ini....

Kadang2 kite perlu berjaga-jaga KERANA MULUT..kat sek pun ad bdk cam itu.kadang-kala mulut terlepas cakap...we are always gossiping and backbiting.people also can not be lari dari kesalahan. you all tidak makesure dengan apa yg sye tulis??tepuk dada tanya selera....ALLAH maha mengatahui ape yg kite buat....istifar banyak~banyak..ALLAH maha pengampun...hidup ini,ALLAH jadikan untuk hamba-hambanya....kita sekarang hanya singgah ke bumi,sepanjang hidup kita ALLAH menyuruh malaikat untuk catat ape yg kite buat...betul x???jangan ingat korang di dunia ni kaya,korang dah hebat. ramai lagi orang yang kaya dari you all tapi di akhirat...jangan ingat kalau dia miskin korang boleh hina dia!eh,hello...nape yang suka hina sangat org.hidup ini x bererti jika tidak ada kesalahan..macam aq..kadang-kadang aq x siap kerja school.(actully aq malas)ape ape pun ingat..jangan suka ________(isila ape yang korang nak)                                   Assalamualaikum.....

tadika,sek rendah

mybe waktu we all tadika semua subject korang rasa susah.pas2 time nak masuk class ada yang menangis.alahai.....waktu rehat ok sikit actually mereka takut ngan teacher because teachers face fierce.

kalau kitemasuk darjah 1 anything that we learn in kindergarten, we must feel happy that we already in year 1. as well as next year.



assalamualaikum.....